Gyakran ismételt kérdések

A legtöbb kereskedelmi boltban megtalálható gyertya paraffinból készül, ami a kőolajfinomítás folyamatának az egyik mellékterméke, ebből gondolhatjuk, hogy nem természetes sem környezettudatos. Égetése során benzol és toluol szabadul fel, amik nem éppen a szervezet egészségét támogatják, valamint a környezetre nézve sincs jótékony hatása, mert nehezen bomlik le. A szójaviasz biológiai úton 100%-ban könnyedén lebomlik, hiszen a szójabab természetes olajából készül. A szójagyertyák kétszer annyi ideig képesek égni, mint a paraffinból készült gyertyák, és nem károsítják vegyszerekkel a levegőt. Mivel teljesen természetes és vegán, ezért bátran ajánljuk környezettudatos, növényi alapú otthonok varázslatos kiegészítőjeként.

A fakanóccal készült gyertyák azért különlegesek, mert égés közben recsegő-ropogó hangot adnak ki és kellemes hangulattal töltik be az egész otthonodat, segítenek ellazulni és relaxálni. Ezenfelül megnöveljük a gyertya élettartalmát, ha fakanócot használunk, hiszen sokkal lassabban égnek, mint a pamutkanócok. Kizárólag juharfából készült kanócot használok a gyertyákhoz, ami nem csak környezetbarát, hanem toxin és ftalát anyagoktól mentes is

Szójaviasz memória alagút akkor képződik, amikor a gyertya égése közben a kanóc körüli viasznak csak egy kis része olvad meg, ahelyett, hogy a viasz teljes felülete egyenletesen megolvadna. Úgy tűnik, mintha a láng a gyertyába fúródna, és egy kis, függőleges alagúthoz hasonlítana. Az alagútban a közvetlenül a láng alatt lévő viasz gyorsan folyadékká olvad, miközben a környező viasz kemény marad. Ez idővel az alagút rosszabbodását okozza. Amint a kanóc mélyebbre ereszkedik a környező viaszban, a láng nem lesz képes elegendő oxigénhez jutni ahhoz, hogy fenntartsa magát, ezért a gyertya kialszik.

A gyertya alagútjának két fő oka van: Rossz gyertyaégetési szokások, nem megfelelő méretű kanócok. Ebben az összefüggésben a rossz gyertyaégetési szokások kifejezetten az „első égetésre” vagy a gyertya első elégetésére utalnak. A Miaamornál mindig hangsúlyozzuk, mennyire fontos a gyertyát elég hosszú ideig égetni ahhoz, hogy a gyertya teljes felülete megolvadjon, mielőtt elfújná vagy eloltaná. Ez általában legalább egy-két órát vesz igénybe, a gyertya méretétől függően. Ha ezt nem teszi meg, szinte garantált, hogy kialakul a szójaviasz memória alagút. Miért? Ennek az az oka, hogy a viasz tartalmaz bizonyos mennyiségű „memóriát”. A viasz nem mindig olyan „kemény”, mint amilyennek látszik. Még szilárd, meg nem olvadt állapotában is a viasz idővel tovább keményedik. A tegnap megolvasztott és újra lehűtött gyertyaviasz mindig puhább lesz, mint az egy hete álldogáló gyertyaviasz. Tehát ha az első alkalommal csak a közepén lévő viaszt hagyd megolvadni, mielőtt elfújod a gyertyát, a második alkalommal pedig elégeted, akkor csak a viasznak a középső kis része fog tovább olvadni. Ennek az az oka, hogy „puhább”, mint a körülötte lévő viasz, és ezért kevesebb hőenergiát igényel, hogy újra megolvadjon. A környező viasz, amely nem olvadt meg először, ehhez képest „keményebb”, tehát nem olvad meg, és íme – kész is az alagút. A gyertya alagút másik oka az, ha a kanóc túl kicsi a gyertya méretéhez képest. Ha a kanóc túl kicsi, előfordulhat, hogy nem tud elegendő hőt termelni ahhoz, hogy a gyertya szélén a viasz teljesen megolvadjon. Ennek eredményeként, még ha sok időt ad is a gyertyának az első égéskor, akkor is alagút keletkezhet. Ez a gyertya kialakításával kapcsolatos probléma, ezért az olcsóbb kanócot használó tömeggyártású gyertyáknál gyakoribb az alagút. A drágább, luxus gyertyákat általában nagyobb odafigyeléssel tervezik, ügyelve arra, hogy a kanócok jobb minőségűek és a gyertya átmérőjének megfelelő méretűek legyenek. De ismételten, alagútképződés még a csúcskategóriás gyertyákban is előfordulhat, ha nem égetik el őket megfelelően. Ügyelj arra, hogy az első égéskor elegendő időt hagyj a teljes felület egyenletes megolvadásához. 

 

Megoldás: Minden meggyújtásnál ügyelj arra, hogy peremtől peremig felolvadjon a szójaviasz, kb. 1-2 órát mindig hagyd égni. Kiemelkedően fontos ez az első meggyújtásnál. 

Ha már kialakult a szójaviasz memória alagút, ne ess pánikba, még megmentheted a gyertyát, ha megérted, mi okozza az alagút kialakulását, természetesen megfordíthatod a helyzetet.

Két megoldás van a probléma kezelésére, az alábbiakban mind a kettőt bemutatom.

Hőlégfúvóval vagy hajszárítóval történő metódus

1. Vágd le a kanócot (Könnyen le is tudod törni kézzel), és távolíts el minden törmeléket az alagútból (ásványok). Hőpisztollyal (ha van) vagy hajszárítóval a legmagasabb fokozaton melegítsd fel a viaszt a gyertya felső felületén.

 2. Fogpiszkálóval óvatosan megpiszkálhatod az oldalán lévő megolvadatlan viaszt, hogy gyorsabban olvadjon.

 3. Folytasd a melegítést, amíg a viasz teljes felső felülete teljesen el nem olvad és rásimul.

 4.Gyújtsd meg újra a gyertyát, és hagyd égni legalább 30 percig (kis átmérőnél pl. Cotton candy mistery) vagy 1 óráig (nagy átmérőnél pl. horoszkóp gyertya). 

Tedd félre a gyertyát, és hagyd, hogy a viasz megkeményedjen a következő napokban. A szójaviasz 1-2 hét, amíg eléri a teljes keménységet. 

 

A másik megoldás, én leginkább ezt ajánlom, nekem mindig hatásosnak bizonyult.

Alumíniumfólia módszer

1. Vágd le a kanócot (Könnyen le is tudod törni kézzel), és távolíts el minden törmeléket az alagútból (ásványok).

2.Vágj egy megfelelő nagyságú alufólia darabot és vágj egy kis nyílást (körülbelül 1 hüvelyknyit) a közepébe.

3.Távolítsd el az alufóliát, gyújtsd meg a kanócot, majd helyezd vissza a fóliatakarót.

4.Hagyd a gyertyát néhány órán át égni, amíg a viasz felső felülete teljesen megolvad és elsimul. Tedd félre a gyertyát, és hagyd, hogy a viasz megkeményedjen a következő 1-2 hétben.

 

Mind a két módszer türelemjáték, de megéri, hiszen új életet kap a gyertyánk.:) 

 

Hogyan előzzem meg ezt a problémát?

Az alagútképződés elkerülése érdekében csak annyit kell tenned, hogy minden alkalommal elég hosszú ideig égeted el a gyertyát, hogy a viasz teljes felső felülete megolvadjon. Ez különösen fontos a gyertya első elégetésekor! Hogy ez mennyi ideig tart, az leginkább a gyertya méretétől függ. Egy jó hüvelykujjszabály, amelyet meg kell jegyeznünk, hogy a gyertyát az átmérőjének minden hüvelykére egy órán keresztül kell égetnie. Tehát ha a gyertyája átmérője 3 hüvelyk, akkor hagyja égni 3 órán keresztül, mielőtt eloltja.

 

 

Ha a gyertya szójaviasz formákkal van díszítve, előfordulhat, hogy a megolvadást követően túl sok lesz a szójaviasz a kanóchoz képest, és nem tud akkora lánggal égni, amekkorával kellene. 

Erre a megoldás egyszerű, Ha felolvadt a gyertya teljes felülete, önts ki sütőpapírra belőle annyit, amennyi szükséges ahhoz, hogy a kanócot ne lepje el a viasz. 

A kiöntött viaszt pedig bármikor feltudod használni illatviaszként, így nem veszik kárba! Ha elégetted a gyertya felét, dobd bele nyugodtan a kis illatviaszt és élvezd az általa kapott plusz égési időt!:) 

1. Lépés: Gyújtsd meg a gyertyát

2. lépés: Várj addig amíg felbukkan az ajándék.

3. Lépés: Óvatosan csipesz segítségével vedd ki, amikor már felolvadt megfelelően a viasz.

 

Több megkeresést kaptam azzal kapcsolatban, hogy nincs az ékszer a gyertyán. Nos, a különlegessége a termékeknek, hogy a gyertya belsejébe van elrejtve az ajándék, nem pedig a gyertya tetejére van ráhelyezve az ékszer. Ennek a metódusnak mindamellett, hogy a gyertya beárasztja mennyei illattal a szobát és csodásan sziporkázik gazdagon természetes ásványi csillámban, még meglepetést is okoz, hisz ki számítana arra, hogy a gyertyában van bármi is?:)

Kis méretű ajándékot rejtő gyertyáknál: Ajándék méretétől függően 3-10 óra égetési idő szükséges az ajándék kivételéhez.

Nagy méretű ajándékot rejtő gyertyáknál: Ajándék méretétől függően 5-20 óra égési idő szükséges az ajándék kivételéhez.

Hatalmas méretű ajándékot rejtő gyertyáknál: Ajándék méretétől függően 5-25 óra égési idő szükséges az ajándék kivételéhez.

Garanciát vállalunk a gyertyákba rejtett ajándékokra, ha attól tartasz, hogy a tűz kárt tenne benne, emiatt ne félj, hisz, ha ez megtörténik és jelzed nekünk, akkor a teljes termék árát visszafizetjük. A Miaamor vállalat célja az, hogy varázslatot ajándékozzunk az otthonokba, nem pedig csalódást.

A ékszerek csomagolása eddig 100%-ban hatásosnak bizonyult, hiszen 1000+ eladott termék során, egy károsult sem volt még és mindent megteszünk annak érdekében, hogy ez így is maradjon.

Ha bármi problémád adódna akkor itt tudod felvenni velünk a kapcsolatot:

www.miamorcandle@gmail.com

• Bankkártyás fizetés
Webáruházunkban gyorsan és biztonságosan fizethet bankkártyával a Barionon keresztül.
• Utánvétel
Amennyiben a rendelés értékét a csomag kézhezvételekor kívánja
kiegyenlíteni, akkor válassza az „Utánvétel” fizetési módot. Ez a fajta fizetésmód
+690 ft.• Banki átutalás
A termékek ellenértékét banki átutalás útján is rendezheti.
Kedvezményezett bankja: K&H
Kedvezményezett neve: Szamosi Zoltán
Kedvezményezett számlaszáma: 10402197-86767552-86821005
Közlemény: A közleménybe kérjük beleírni a rendelés azonosító számát /
rendelés számát/ a megfelelő és szükséges beazonosításhoz.

Ha már a futár kezében sérült csomagot látsz, akkor arról mindenképp írjatok jegyzőkönyvet.

Ha sérült a termék a csomagoláson belül, az átvétel napján egyből küldj emailt fényképekkel együtt az alábbi e-mail címre: miamorcandle@gmail.com

-Fotó a dobozról minden oldalról, felülről is.

-Fotó a megsérült termékről

-Fotó a csomagolás elhelyezkedéséről. (Értsd: ahogyan érkezett a termék úgy kell berendezni a tömőanyaggal együtt.)

Azért fontos, hogy ez mihamarabb jelezve legyen felém, mert nekem rövid időn belül jeleznem kell a futárszolgálat felé a hibát, hogy jogosultak legyünk a kártérítésre.

Minden esetben garanciát vállalok a termékekre. Ha időben jelezted felém a problémát, visszafizetem a termék árának összegét vagy pedig újabb csomagot adok fel, ami biztosan épségben érkezik meg.:)

Ha hiányos a csomag, akkor azt kérlek jelezd a csomag átvételtől számítva 1 héten belül, hogy mihamarabb pótolni tudjuk.

 

A csomag szállítási ideje függ attól, hogy éppen van-e raktáron. 1-5 munkanapon belül igyekszünk minden csomagot kiszállítani, viszont megeshet, hogy 5-10 munkanapot igényel.

Minden termékünk kézműves, így nincs két ugyanolyan termék.

A szójaviasz egy természetes anyag, ami a hő hatására tágul, a hideg hatására pedig megfagy. Főként téli időszakban esélyes, hogy egy kicsit eldeformálódik a termék, ha több napon keresztül a rendelt csomag a  csomagautomatában áll. A fagyosodás egy természetes folyamat, a gyertya égését és működését nem befolyásolja, csupán csak esztétikai. Ilyen esetekben garanciát nem tudunk vállalni. A legjobb amit tehetsz, hogy időben átveszed a csomagod!:)